Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@05:39:02 GMT

همه از «رحمان» می پرسند

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۳۷۷۲

همه از «رحمان» می پرسند

تهران-ایرنا- در حالی که یکماه از اکران فیلم «رحمان 1400» در سینماهای ایران می گذرد، روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری خبر از لغو اکران این فیلم به دلیل آنچه «عدم تطابق بین نسخه دارای پروانه نمایش با نسخه اکران شده» اعلام شده است، داد.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری، جدیدیترین ساخته منوچهر هادی فیلم رحمان 1400 در حالی که در کمتر از یک ماه از زمان اکرانش موفق شده است تا فروشی بیش از 22 میلیارد تومان داشته و عنوان پرفروش ترین فیلم سال 98 تا بدین جا را از آن خود کند؛ این فیلم حتی رکورد فروش روزانه سینمای ایران را (رکوردی که پیش از این و در سال 97 در اختیار فیلم «هزارپا» بود) با فروش بیش از 1 میلیارد و 350 میلیون تومان در روز 14 فروردین 1398، از آن خود کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رحمان 1400 داستان یک کارمند رده پایین با بازی سعید آقاخانی در یک شرکت بزرگ دولتی با ریاست یک رئیس مذهبی مآب با بازی مهران مدیری است؛ این رئیس مذهبی مآب البته پسری با بازی محمدرضا گلزار دارد که همه اندوخته های مادی و معنوی پدر را به راحتی بر باد می دهد. داستان ریخت و پاش ها و سبک زندگی انزجار برانگیز آقازاده ها، وعده های محقق نشده انتخاباتی و سیاست های شکست خورده دولتی در مبارزه با تورم و تحریم و... نمونه هایی از مسائل سیاسی ای هستند که این فیلم ظاهرا سعی در بیان آن دارد.
این مسائل البته از شوخی هایی زننده و کمتر خنده دار فراتر نرفته و بیشتر با این مضمون مطرح می شوند که فیلم را از یک کمدی سراسر تجاری که هیچ هدفی جز خنداندن مخاطب ندارند، مبرا کنند.

**تنزل معنا در سیطره بی معنایی
رحمان 1400 در حالی با اختلافی فاحش در صدر فروش سال 98 قرار گرفت که فیلم «غلامرضا تختی» ساخته بهرام توکلی با گذشت چیزی حدود یکماه هنوز نتوانسته به فروش 1 میلیاردی برسد؛ فیلمی که با این رقم ناچیز فروش، راه درازی تا جبران هزینه 8 و نیم میلیاردی تولیدش دارد. این دست اتفاقات نگرانی های عمده ای را از باب افت سلیقه مخطبان برانگیخته است. اتفاقی که سال گذشته نیز با فروش 38 میلیاردی هزارپا از یک طرف و عدم فروش فیلم «رگ خواب« ساخته «حمید نعمت الله» از طرف دیگر همین نگرانی ها را برانگیخت و باعث تشکیل نشستی با عنوان «ابتذال در سینمای ایران» به منظور بررسی این دست اتفاقات در خانه هنرمندان شد. نشستی که البته هیچ خروجی ای نداشت و همچنان شاهد تبعات این روند و تنزل معنا در رقابت با بی معنایی هستیم.

**غلط بود آنچه می پنداشتیم
بحث در باب بی اخلاقی های نمایش داده شده و رد کردن خط قرمزهای فیلم رحمان 1400 البته بحث جدیدی نیست و نه تنها از جانب منتقدان و مردم عادی که پیش از این و از جانب خود سیاستگذاران مطرح شده بود.
جالب تر از همه اینها عکس العمل و باز خورد برخی از اعضای شورای پروانه نمایش بود که خود نیز بر عدم کیفیت و بار منفی رحمان 1400 اذعان داشتند. به صورتی که «حسین کرمی» از اعضای این شورا و رئیس مرکز نمایشی سیما در این باره گفته بود: «من این فیلم را به‌همراه خانواده نمی‌بینم و به دوستان و نزدیکانم آن را توصیه نمی‌کنم. شاید خودم هم اگر در نشست مربوط به پروانه نمایش نبودم، نمی‌نشستم تا این فیلم را به‌عنوان اثری که واجد ارزش‌های سینمایی باشد ببینم».
یا «محمدعلی حسین‌نژاد» از دیگر اعضای شورای پروانه نمایش فیلم و جامعه‌شناس که پیش از این در صداوسیما، بنیاد سینمایی فارابی و معاونت سینمایی حوزه هنری فعالیت داشته، اظهار داشته بود: من سعی کردم روی خانواده‌ام طوری کار کنم که خودشان نروند فیلمی مثل «رحمان 1400» را ببینند. آنها قبل از اینکه بروند فیلمی را ببینند، بررسی می‌کنند که با چه نوع فیلمی طرف هستند. فلذا نمی‌روند مخاطب چنین کاری قرار گیرند. آنها حتی اگر به‌طور اتفاقی بروند این فیلم را تماشا کنند، وسط نمایش آن بلند می‌شوند و از سالن بیرون می‌آیند. من می‌گویم باید تمام مخاطبان سینما را به این وضع رساند و خانواده ایرانی به‌جایی برسد که کسی به او نگوید برای تماشای فلان فیلم برو یا نرو؛ بلکه طوری باید روی فرهنگ خانواده کار کرد که خودش تشخیص دهد برود یا نه. البته این در جامعه ما فراگیر نیست اما باید همه را به‌جایی برسانیم که قوه تشخیص داشته باشند و تحت‌تاثیر چیزی مخرب قرار نگیرند و آن را پس بزنند. من خودم امیدی به سیستم‌های فرهنگی‌مان ندارم و برای همین، طوری زمینه‌سازی کرده‌ام که مثلا اگر دوستان پسر من بگویند بیا برویم و این فیلم را ببینیم، خودش بگوید من نمی‌آیم چون فیلم بدی است.
**دور باطل پروانه های اکران و نمایش
در حالی که بارها انتقادات مختلفی از جانب کارگردانان، منتقدان و صاحبنظران درباره شیوه مجوز دهی فیلم ها براساس دو مرحله ی ساخت و نمایش در قالب پروانه نمایش و پروانه اکران مطرح شده است، اما این شیوه همچنان ادامه دارد و همچنان شاهد تناقضات عمده در این باب هستیم.
تناقضاتی که عمدتا زمانی مطرح می شوند که فیلمی پروانه ساخت می گیرد اما پروانه نمایش نه، یا در شیوه ای کمتر مرسوم، زمانی که فیلمی ساخته می شود بدون این که پروانه ساخت داشته باشد. اما در جدیدترین نوع از این تناقضات شاهد اظهاراتی مبنی بر عدم همخوانی نسخه نمایش داده شده فیلم رحمان 1400 با نسخه ای که مجوز داشته است، هستیم. پدیده که به همان اندازه که بی سابقه است، جالب است؛ این که چطور می شود فیلمی یکماه، آن هم در بهترین زمان اکران یعنی نوروز، نمایش داده شود و پس از این که 22 میلیارد تومان فروخته است، صحبت از ناهمخوانی نسخه نمایش داده شده با نسخه مجوز گرفته شود.
داستان به جایی برمی گردد که پس از مطرح شدن اعتراضاتی نسبت به محتوا و برخی از شوخی های خارج از عرف این فیلم، خبر از مجوز نداشتن این فیلم برای نمایش این صحنه ها مطرح شد. ادعایی که اگرچه توسط «علی سرتیپی» تهیه کننده این فیلم رد شده بود اما «محمدرضا فرجی» مدیرکل سینمای حرفه ای سازمان سینمایی مهر تایید بر آن زده و گفته بود: «سازمان سینمایی بعد از ارائه مجوز به هر فیلم، برای تطابق نسخه مجوزدار و آنچه به اکران درمی آید، بازرسانی را به سینما می فرستد و برمبنای گزارش این بازرسان تصمیم گیری می کند. درباره فیلم «رحمان1400» این اتفاق افتاده است و گویا نسخه دارای مجوز این فیلم، با نسخه درحال اکران متفاوت است که برای آن تصمیم گیری لازم را اتخاذ می کنیم».
امروز 25 فروردین 98 در حالی خبر می رسد که قرار است تا انجام اصلاحات لازم تمام سانس های این فیلم در همه سینماهای کشور لغو شود که این فیلم دقیقا از 25 اسفند 97 به اکران درآمده است.
پژوهشم**9480

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي فيلم رحمان 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۳۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«جدایی قنبر از صنم» هفته آخر اردیبهشت اکران می شود

به گزارش قدس آنلاین، رضا مقصودی به خبرنگار ما گفت: قسمت دوم «خجالت نکش» با عنوان «جدایی قنبر از صنم» به ماجراهایی طنزی درباره این دوشخصیت می پردازد.

به گفته او شبنم مقدمی و احمد مهرانفر مانند قسمت قبل بازیگران اصلی این فیلم هستند و بهاره کیان افشار، بهرنگ علوی، محمد معتضدی، سعید امیرسلیمانی، مجید شهریاری و میثاق جمشیدی از دیگر بازیگران این کمدی هستند.

قسمت اول فیلم «خجالت نکش» با استقبال خوب مخاطبان مواجه شد و ادامه آن در قسمت دوم با داستانی جذاب درباره دو شخصیت اصلی به زودی روی پرده سینماهای سراسر کشور می رود.

زهره کهندل

دیگر خبرها

  • مدیر دفتر شهردار و دستیار ویژه ارتباطات مردمی منصوب شدند
  • نکونام به دنبال طلسم شکنی مقابل ذوب آهن
  • پرسپولیس با رکورد 17 گل در شهر قهرمانی به میدان می‌رود
  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۲۱ تهران +جدول
  • نگاهی آماری به بازی‌های استقلال و ذوب آهن؛ نکونام به دنبال اولین پیروزی
  • زنجانی‌ها منتظر بارش تگرگ باشند
  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما
  • «نمایش» به اکران آنلاین رسید/ «تیر خلاص» به فرانسه
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • «جدایی قنبر از صنم» هفته آخر اردیبهشت اکران می شود